Hallo, ik ben Karolien, de creatieve motor achter Atelier Kostum, een bureau waar u terecht kan voor puur maatwerk: Kostum is een kruisbestuiving tussen grafisch ontwerp, fotografie en kunsteducatie.

Een hutsepot van bezigheden zorgen ervoor dat mijn brein blijft pruttelen en ik met bakken energie begin aan elke nieuwe opdracht…

Je kan grasduinen op deze website tussen mijn grafisch werk, fotografie en kunsteducatieve projecten om een idee te krijgen van het veldwerk dat ik verricht. Maar voel je vrij om het atelier binnen te wandelen of me aan te spreken om je ideeën mee vorm te geven.

Atelier Kostum
Kleinehondstraat 17
2018 Antwerpen

karolien@atelierkostum.be
+32 (0) 474 68 51 84

portret-nat-collodium

DE STIJL — Atelier Kostum situeert zich in het bruisende Zurenborg in Antwerpen. Een wijk die architectuur ademt. 

Vormgeving, elementen en sferen uit de stijlvolle huizen van eind 19e eeuw vormen de fundering, maar vooral de bouwstenen voor sterke, grafische constructies. 

De stad is mijn decor van een tikkeltje nonchalante, maar bovenal spontane fotografie: dichtgeknepen ogen, wilde armgebaren of  niet zo’n perfecte ruimtes kunnen op mijn goedkeurend geklik rekenen. Natuurlijk licht is hierbij mijn favoriete hoofdrolspeler.

Creativiteit moet  je voelen, zien, ruiken en proeven. Kennis is boeiend, maar niet zaligmakend. Mijn workshops zijn dus veldwerk, locatiegebonden projecten. In mijn rondleiding spreek ik al je zintuigen aan, zoek ik naar echte gevoelens en prikkel ik dolgraag je nieuwsgierigheid.

Het leven zelf is de grootste leerschool, maar in de IKO Kunstacademie, Hoogstraten heb ik veel opgepikt hoe ik licht kan inzetten om beelden te schieten. Op LUCA School of Arts, Gent (toen nog St. Lucas) heb ik niet binnen de lijntjes leren kleuren, maar wel een stevig grid op te zetten om beeld en woord krachtig te combineren. En in het FOMU in Antwerpen heb ik mijn podiumvrees overwonnen en heel wat mensenkennis opgedaan met VTS en mindfullness, maar bovenal bij bendes kleuters, jongeren, anderstaligen nieuwkomers en mensen met een hoek af.

Grafisch ontwerp

GRAFISCH WERK

Boek ontwerp. Magazines. Visuele identiteit. Campagnes. Print & drukwerk. Kaartjes

Fotografie

FOTOGRAFIE

Portret. Interieur. Omgeving. Architectuur. Bedrijfscultuur. Podia. Events. Food.

Kunsteducatie

KUNSTEDUCATIE

Ontwikkeling educatieve materialen & workshops. Interactieve rondleidingen.

Een bijzonder project in gedachten?